• Nikola Dragović

- Недеља после Председникове посете

Updated: Nov 29, 2019


Прошла је цела недеља, а ускоро ће и друга, како је председник Србије Александар Вучић посетио Куршумлију и у центру града одржао свој говор у оквиру кампање „Будућност Србије“.


И даље се по градским кафићима и сеоским продавницама препричава како је посета протекла и о чему се све говорило, нестрпљиво се чека да се дата обећања реализују.


У једном од својих колумни за портал Топ Новости под називом „Чекајући председника – има ли спаса Куршумлији“, писао сам чему се грађани надају и шта очекују од његове посете.


Приликом обиласка куршумлијске општине Председник је доста свари обећао, па уколико његова обећања буду барем делимично испуњена можемо се надати да ће се „воз суноврата“ који је захватио Куршумлију зауставити и променити правац кретања.


Грађани Куршумлије од Председника очекују да им пре свега омогући да пристојно раде и зараде, што им је он и обећао приликом полагања камена темељаца за фабрику наменске индустрије „БСС” (Борбени сложени системи) у куршумлијском селу Пљаково, која би требала да за две године запосли око 300 радника, а до маја 2020. године око 70 радника.


Такође, Председник је грађанима Куршумлије обећао да ће се у Куршумлији запослити још 400 војника, да ће одобрити потребна средства како би се коначно завршила брана „Селова“, коју народ иначе зове „Скадар на Топлици“, као и да има идеју да запослени у Топлици имају веће плате за 10% у односу на остале, и у још 4 најсиромашнија округа.


Једна од битних инвестиција која треба да побољша економску ситуацију у Топлици, јесте изградња ауто-пута од Ниша према Приштини, који ће по његовим речима привући нове инвеститоре и отворити нова радна места.


Доста је лепих ствари изречено, очекивања грађана су велика!

Надам се да ће се барем део њих реализовати и да ће Куршумлија кренути путем економског просперитета.