• Никола Драговић

- Годину дана од обећања бисер Куршумлије и даље пропада-Куршумлијска бања


Панорама Куршумлијске бање скраја 80 - тих
Панорама Куршумлијске бање с краја 80 - тих

Прошло је годину дана од како је тадашњи премијер а данашњи председник, боравио на југу Србије и том приликом посетио општину Куршумлију и обишао Куршумлијску и Пролом бању.


Обилазећи Куршумлијску бању, у пратњи председника општине Куршумлија Радољуба Видића и директора АД „Планинка“ Радована Раичевића, као и својих сарадника и чланова Владе Републике Србије: министра привреде Горана Кнежевића, министра трговине и туризма Расима Љајића, министра здравља Златибора Лончара и других, да се не наљуте они које случајно не споменем или заборавим, Премијер (Председник) је обећао да ће помоћи како би Куршумлијска бања прорадила и засија пуним сјајем као некада у срећна времена.Том приликом између осталог Премијер (Председник) је рекао: да ће у четвртак Влада да преузме зграду „Жубора„ од ПИО фонда, а онда ће представници Владе да разговарају као би је успешно приватизовали на начин на који је то урађено у Пролом бањи...да се запосли још 100 људи, а 100 људи може да живи и да се врати живот у Куршумлијској бањи. Тако је речено 17. октобра 2016

снимак посете на линку:


Изјава Премијера Србије у Куршумлијској бањи


И ако је држава највећи кривац што рехабилитациони центар “Жубор”, од којег зависи развој и рад Куршумлијске бање и даље не ради, она ништа не предузима како би се кренуло са мртве тачке како би се вратио живот Куршумлијској бањи.


Прошло је годину дана и осташе пуста обећања да ће бањски бисер поново засијати и дочекати прве госте. Не тако давно 2004 године у хотелу „Жубор“ регистровано 103.651 ноћења, па се са правом грађани Куршумлије питају шта се дешава? Да ли је држава заборавила на њих?