• Никола Драговић

- Нема економског развоја Топлице без јаког политичког лидера


Ко се иоле интересује за политику и бави политиком , зна да су све „Економске одлуке политичке, а политичке одлуке економске“, то је и написао професор Веселином у својој књизи "Политичка економија", која се изучава на факултетима. Знајући све то поједини интересенти за политику би требало да закључе да нема економског развоја без политичке стабилности и јаке политичке подршке.
Данас, а и много година уназад већина грађана се са правом пита зашто нема економског развоја Топлице? Зашто нема иневестиција? Зашто се не испуњавају дата обећања?


Мислим да је одговор сасвим јасан, Топлица нема јаког политичког лидера(е) или утицајну особу која може допринети, да једна од политичких одлука буде развој Топлице. Не може се рећи да Топлица нема утицајне људе на политичкој сцени Србије, сада их не треба набрајати јер их сви већ знају, али требамо се запитати зашто нико не доприноси развоју нашег краја? У чему је проблем? Можда одговоре треба потражити у локалним политичарима, који по свему судећи немају довољно кредибилитета и утицаја у својим страначким организацијама, већ су само неми посматраци на својим страначким скуповима, па зато не могу ни један посао да заврше у вишим државним институцијама и код својих пратиских другара, а са друге стране они и који добију подршку народа, и напредују у станачкој хијарахији и државним институцијама, веома брзо забораве ко их је подржао и за њих гласао, већ гледају да се што пре дочепају бољег положаја у Београду и реше стамбено питање.


Зато нема развоја Топлице, све док се не профилише нови политички лидер(и) коме ће на првом месту бити Топлица, развој свих Топличких општина и интерес народа, а не свој лични интерес и партиска каријера. Као што изрека каже „Свако људско биће је креатор своје судбине“.